A következő túra

KidicALMOSs

Álmosvölgy, június 2.

Álmosvölgy, június 2.

Frissítés június 2-án 8:05-kor: Esőisten másképp döntött.  A szemerkélő eső még nem volna akadály, de Zók és Bagota közt a földút egészen biztosan nem (kis)gyereknek való. A szerdai bejáráson még voltak járható részek, azóta ezek is föláztak, és ha kocsi járt arra, akkor föl is dagasztotta. Úgyhogy a mai napi túrát fájó szívvel lemondjuk. srá

Hacsak Esőisten  másképp nem dönt, akkor szombaton, június 2-án kitekerünk Álmosvölgybe, ahol nagyszerűnek ígérkező rendezvényt tartanak.

Gyülekező a Pellérdi kerékpárút 57-es elkerülőúti torkolatánál reggel 9-ig. A korábban érkezőknek bringaátnézés, babaufó-fölcsatolás lehetősége (2 db kétszemélyes babaufót tudunk vinni annak, aki előzetesen jelzi igényét a Névjegy menüpontban található elérhetőségek valamelyikén).

Indulás 9 órakor.  Aki kocsival jön, leparkolhatja a vasat a földúton; ezt sokan, sokszor választják a pellérdi kp-út használatához kisgyerekekkel.

Az útvonal első 3,2 km-e  védett, de keskeny kerékpárút. Közte cölöpök, amikbe a kicsik beleakadhatnak, a lelopottak csonkjába pedig a felnőttek is. Köszönet a barbároknak, figyelem szükségeltetik. Utána Pellérd kisforgalmú mellékútjain megyünk, egy db erősebb kereszteződéssel. Pellérdet elhagyva pár kilométernyi kisforgalmú úton haladunk Zókig. Két nagyobb emelkedő/lejtő van a szakaszon: fék és fékezni tudás fontos a kicsiknél is, ill. váltó jó, ha van a mászáshoz – de aki lemarad, bevárjuk. Zók előtt balra letérünk a Pécsi-víz partjára. Ez földút, a közepe felé kicsit fölázva. A tegnapi bejáráson azt láttam, hogy a csapadékosabb napok ellenére sem nagyon “mély” a pálya, de azért kapaszkodósabb gumival élvezhetőbb, és nem nagy ártalom a sárvédő sem, noha nem is létkérdés. Bagotánál újra közútra térünk, amit azonban párszáz méter után újra el is hagyunk. Ez már a célegyenes: jól kitáblázott, jó minőségű kövecses földúton jutunk el Álmosvölgyig.

A visszaút 13 órakor vezetetten, ill. aki maradna, egyénileg oldható meg.

A túraútvonal. Fotókon pluszinfók, letölthető.

A túraútvonal. Fotókon pluszinfók, letölthető.

Fölkészülés. Vízálló ruházat az előrejelzések alapján erősen javallt a pakkban. Az útvonalon vízvételi lehetőség nincsen, így a vízzel, citromlével (limonádé) föltöltött kulacs fontos tartozék. A programról a plakáton megadott telefonszámon lehet érdeklődni, és célszerű is. A túrával a programmal kapcsolatban semminemű felelősséget nem vállalunk. A túra nyitott, a túrán mindenki a saját – gyerekek a szülő – felelősségére vesz részt! A KRESZ szabályai a túra résztvevőire nézve kötelezőek. Sisak viselése a közutakon erősen javallott (nem győzöm eleget sulykolni a szülői példamutatást), a föld- és erdei utas részeken is, de nem föltétlenül. A várható tűző napsütésre tekintettel vizezhető kendővel is érdemes készülni napszúrás ellen. A gyerekek (is…) megreggelizve induljanak útnak, a vércukorszint ne essen le a túra során! Célszerű szőlőcukor-tablettákat bekészíteni a pakkba. Visszatérő tapasztalat nyomán kérjük az apukákat, hogy ha a kicsi hátulsó gyerekülésben utazik, akkor ne viseljenek hátizsákot!

A túraútvonal letölthető akár okostelefonra is a kétdimenziós kódról beolvasható honlapról:Csiganyát letöltésre

Csiganyát letöltésre

_________________________________________________________________________________________________

Update május 13. vasárnap, 8:14′:  a kitartó esőre tekintettel a mai gördülés elmarad.  Megcélozzuk június 2-át, Álmosvölgyet. A részletek itt, hamarosan. srá

A következő gördülés időpontja 2012. május 12., szombat 13-a vasárnap. A Rácvárosi Ovi elől (Rácvárosi út 56.) indulunk 10 órakor, cél a Széchenyi tér. A többhelyszínes indulást sajnos már nem tudtam megszervezni, ezért most egy Kidical Mass Minimalt fogunk végigtekerni. A célpontban több helyen is gazdag, fűszeres programkínálat lesz a játszóháztól a testnek-léleknek egészséges zöldáruig. A visszautat megbeszélés szerint szervezetten megoldjuk azzal, aki igényli, illetve szabadonválasztott. Akinek babaufóra volna igénye, kérem, telefonon vagy e-mailben jelezze, 2×2 férőhely van még szabadon!

2012. május 13. útvonal

2012. május 13. útvonal. Katt a nagyobb képért!

A gördülés plakátja letölthető innen (A4, .pdf). Nyomtasd, terjeszd, plakátold – köszönjük!

A gördülés nyomvonala GPS-képes okostelefonra letölthető a GPSies.com-ról:

Csiganyát letöltésre

“Csiganyál” letöltésre

illetve közvetlenül innen.

A Széchenyi téren és környékén zajló programokról alább látható egy műsorplakát:

Pécsi programok május 9-13.

Pécsi programok május 9-13.

Aki többre vágyik, annak megpróbálunk egy júniusi, keményebb hancúrt is megszervezni: a június 2-iki álmosvölgyi rendezvényre egy Kidical Mass Álmosvölgy tekerést a (kerékpárút) Pellérd – (kisforgalmú műút) Pázdány – (Pécsi-víz töltése) Pécsbagota – Álmosvölgy nyomon, ami kb. 20 km. A részletek később.  Egyúttal ezt szánom a vasárnapi út esőnapjának is. Letölthető: Pécs-Álmosvölgy a turistautak.hu térképén

Az időjárásról idén is Mikes “gondoskodik”.

Érdeklődni lehet telefonon: +36 30 24 12 557 vagy villanylevélben: simorarpad@yahoo.co.uk.

Elkészült facebook-oldalunk is! Három célállomásra lehet szavazni (és újat fölvinni), lehetőleg a legnépszerűbbet fogjuk választani.

Egy Uránváros-Balokány útvonal vázlata itt látható (vitaanyag!): GPSies - bbkk_12maj12_uran-balokany_vazlat1, ami mobilra pedig a mellékelt QR-kóddal vihető át:

Urán - Balokány, 1. vázlat

Urán – Balokány, 1. vázlat

Simor Árpád

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: