Új év – új lehetőségek

Pécs - Cserkút. A püspöki dűlőig a járdán

Pécs – Cserkút. A püspöki dűlőig a járdán

A meglehetősen ókonzervatív cím jó lehetőséget takar. A Mecsek Zöldút előkészítése során lényeges kérdés volt, hogy Pécsről motormentesen, biztonságban el lehessen jutni Cserkútra (és aztán tovább, Kővágótöttösön, Bakonyán, Hetvehelyen át Orfűig – a kicsit távolabbi jövőben pedig még tovább, Hosszúhetényen át a Keleti-Mecsekben vissza Pécsre). A cserkúti Pfeil Róbert érdeme, hogy megtalálta a Pécs-Cserkút útvonalat, amit térképre is vitt.

Az

A tervezett Zöldút egyik további szakasza, néhány látnivalóval

A tervezett Zöldút egyik további szakasza, néhány látnivalóval

út alkalmas kisgyerekes tekerésre is, de azért némi kompromisszumokkal. Helyenként meredek, és a dűlőutak burkolata is jórészt töredezett, kátyús, az utak szűkek. Itt-ott tehát föl is, le is le kell szállni a nyeregből, ha családostul tekerünk, ellenben a végcél mindenért kárpótol. A Canadombon át vezető útról nagyon szép kilátás nyílik Cserkútra is és a Pécsi-medencére is, és Cserkút gyakran szolgál testnek-léleknek jót tevő programokkal az egészséges finomságoktól a kincskeresésen át a helyi portékák alkalmi vásáraiig.

Ezért jó volna egy évkezdő túrát indítani, még a tavasz legelején, egy cserkúti rendezvényre. A térképen vázolt út elejére a hatos út melletti járdán lehet megérkezni, arra pedig a Pellérdi (Rácvárosi) útról, ami már mindenkinek ismerős.

Frissítés jan. 2-án: Lévai Gábor a. Manó egy rövidebb alternatív utat javasolt, amin talán kevesebb és enyhébb a meredély. Az erdei szakasz köves, tehát nyirkos időben is járható.

Manó alternatív javaslata

Manó alternatív javaslata

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: