Májusi gördülés: 26-án, vasárnap

Pünkösd utáni vasárnap, gyermeknapon tartjuk meg a tavaszi – majdnem azt írtam, nagy gördülésünket. Az idő rövid, nagy készülődésre nem maradt mód, ezért most “kis-nagy” gördülést tartunk, mintegy spontán.

Négy indulási helyszínen gyülekezhetünk fél 9-től, a rajt 9-kor: Patacs (Művelődési Ház), Pellérd (Iskola), Kertváros (TVT Iskola), Pécsbányatelep (Közösségi ház). Az útvonalak kicsit lejjebb; a térképekre kattintva a webes felület nyílik meg, ami nagyítható-kicsinyíthető-térképválasztható, a QR-kódokról pedig mobilra tehető ugyanez.

Családi liget

Családi liget

Gyereknap mobilra

Gyereknap mobilra

A cél ezúttal a Pécsi Kulturális Központ (azaz a Szivárvány Gyermekház) gyermeknapi rendezvénye lesz, a megérkezőket terveink szerint Gradvolt Szilveszter rendőr őrnagy fogja kifaggatni a közlekedési ismereteikről, és a legjobbakat némi apró díjazással kecsegteti. Ezután irány a park, irány a rengetegféle program.

Az útvonalak:

Patacs - Uránváros. Katta képre!

Patacs – Uránváros. Katta képre!

Patacs – Uránváros: indulás a Patacsi Művelődési háztól. A Pázmányon tekerünk a Magyarürögi útig, ott át és a Tiborcon folytatjuk (néminemű kátyúkergetéssel). Kis meredeken ereszkedünk le a Szigeti útig (fogjuk a futóbringákat azért), majd át az Endreszre. A rendelő mellett, a rendőrlámpánál keresztezzük a hatost – ha lemerad valaki, megvárjuk a következő lámpaváltást. Ezután az Építők útján, majd az Ybl utcán (kanyar a Repülős emlékműnél) át elérkezünk a Szilárd Leó parkba.

Mobilra letölthető útvonalterv:

Patacs - Uránváros

Patacs – Uránváros

Pellérd - Uránváros. Katta képre!

Pellérd – Uránváros. Katta képre!

Pellérd – Uránváros: indulás az Iskola elől (ill. a titkos tanácskozásokon meghatározott helyszínről, ha úgy alakul). A Vasút utcán, majd a kerékpárúton haladunk. Megszemléljük a lelopkodott pollereket, amikkel valaki sikeresen pluszköltséget produkál a községnek, a lelopkodott matricák helyét, amiket azért raktak ki pellérdiek is a Magyar Kerékpárosklub akciójában, hogy a pollerek és a csonkok ne gázolják el a gyerekeket és a többi bringást. A Pécsi-víz hídja után, a hármas összefolyásnál balra térünk, és az Éger-patak mellett elindulunk Észak felé. Az út egyszercsak füvessé válik, kis zöldtaposás árán jutunk el – még mindig az Éger-patak keleti partján – az É-ny-i elkerülő úthoz. Nem megyünk rá!, hanem az innenső oldalán, a némiképp ugyancsak füves úton, a bódék-kertecskék és a műút közötti földes úton jutunk el ahhoz a kereszteződéshez, amelyik az Ürögi fasor földes-gödrös szakasza. Innét Kovácstelep kis utcáin, majd a Páfrány-Alpári-Bánki utcán át délről érünk a Szilárd Leó parkba.

Pellérd - Uránváros

Pellérd – Uránváros

Mobilra letölthető útvonalterv:

Pécsbányatelep - Uránváros. Katta képre!

Pécsbányatelep – Uránváros. Katta képre!

Pécsbányatelep – Uránváros: a Pécsbányatelepi Közösségi Háztól indulunk. Legurulunk a Hársfa útig, ott jobbra térve a Meszes dűlőig megyünk, ezen (balra) a Puskin térig. A Diósi úton az Engel Jánós úti kereszteződést óvatosan fogjuk, majd a Zsolnayhoz érve jobbra fordulunk, és a Mauzóleum előtt elhaladva a Felsővámház utcára térünk. Ez a keresztezuődés kicsit kuttyos, csak óvatosan – és óvatosan a Felsővámházon is a kerékpárútig. Azon aztán eljutunk a Király utcáig, aminek az elején – egyirányú errefelé! – leszállunk és toljuk 🙂 A Széchenyi gimitől aztán már újra nyeregben: 30-as sebességkorlátozású zónában vagyunk (azért a maximumot nem föltétlenül kell kihasználni). Le a Ferenceseken, egészen a Kórház térig – itt aztán tényleg le kell szállni, a tér kialakításakor csak a bádogok lebegtek a tervező szeme előtt, még gyalog is necces átjutni a Garay utca felé. Aminek is az elején legurulunk az egyirányú szakaszig, újra toljuk 🙂 , majd a Köztársaság tér – Megyeri út vonalon keresztezzük a hatost (ha valaki lekési, megvárjuk a következő lámpaváltást is). Az Árnyas utcán eljutunk a Tüzér utcai kereszteződésig, amit kicsit tönkretett az újonnan épült veddmegdobdel-áruház miatt megnövekedett forgalom, de vigyázunk, és az esetleges lemaradókat ismét csak megvárjuk a túloldalon. Innét már sima az út: Építők útja – Repülős obeliszk – Ybl utca, aminek a végén ott a célállomás. Ha nagy volna a forgalom, akkor rákanyarodunk a Szellemi Szegényház Szobra előtti térre és a zebrákon át nyugodt az átjutás.

Gesztenyés - Uránváros

Gesztenyés – Uránváros

Mobilra letölthető útvonalterv:

Kertváros - Uránváros. Katta képre!

Kertváros – Uránváros. Katta képre!

Kertváros – Uránváros: A Testvérvárosok terei Iskolától (TVT) indulunk. A kerékpárútra kanyarodva elérjük a K-1 kerékpárutat, azon – békés, jól bejáratott útvonalon – eljutunk a Verseny utcáig. Vigyázva kelünk át természetesen a Móra Ferenc utcai kereszteződésen, és csak óvatosan a K-1 elkülönített szakaszán a magáról megfeledkező autósok ellen kitett, de a kerékpárosoknak is neki-nekiugró középoszlopokkal 🙂 . A Verseny utcán elhagyjuk a K-1-et, balra térünk, majd a Megyeri úton keresztezve a vasutat a dr. Veress Endre útra kanyarodunk balra. Célszerű a járdát választani, ennek biztosában csak egy-egy túlságosan bizalmaskodó fa elénk nyúló ágával kell megbirkózni, amihez azonban a kerékpáros megszokott figyelme bőven elég. A TÁSI előtt eltekerve egyszerűen bekanyarodunk a Párbeszéd szobor tövében a térre és célnál is vagyunk.

Kertváros - Uránváros

Kertváros – Uránváros

Mobilra letölthető útvonalterv:

A plakátunk még nem végleges. Ha Hokatától megkapjuk az engedélyt, akkor az első, ha nem, akkor a második plakátterv lesz a végleges, köszönjük Hokatának az engedélyt. E-mailben a térképes verziót küldöm, ha változás van, akkor azt jelzem. Itt a két terv és Hokata oldalának elérhetősége (katt a QR-kódra, és új ablakban megnyílik itt a böngészőben):

Plakát Hokata képének fölhasználásával - még nem engedélyezett!

Plakát Hokata képének fölhasználásával – ez a “hivatalos”

A térkép-alapú plakát (idén egységes)

A térkép-alapú plakát (most már csak opció)

Hokata mesés világa

Hokata mesés világa

Ha a kódok nem rendesen jelennének meg, akkor rájuk kattintva már igen. A plakát letölthető pdf-ben A4 és A2 méretben, utóbbi úgy, hogy az otthoni nyomtatón 4 db lapot nyomva összeragasztható egy naggyá: km_plakat-hokata_13maj26_A4 és km_plakat-hokata_13maj26_4A4. A reglapokat a következő táblázat megfelelő munkalapjainak kinyomtatásával lehet előállítani: Reglapok_13maj26

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: