Kicsit hosszabb gördülés…

…lesz az idei első, és kicsit eltérő formában, mint az eddigiek.

Zöld Sziget - kilátás a szálláshelyről

Zöld Sziget – kilátás a szálláshelyről

Július első hétvégéjén háromnapos túrát teszünk a Kopácsi-rétre, ha pedig a csapat erőnléte engedi, esetleg Eszékre is benézünk. A szállás a festői Zöld Szigeten lesz (Zeleni Otok, Batina/Kiskőszeg). A határ mellől tervezzük az indulást (odáig vonattal vagy egyénileg lehet eljutni). A túra önköltséges, az árakat emailben minden érdeklődőnek megírom.

A túraútvonal még tervezésben, de pár nap és közzéteszem. Akinek szüksége van rá, annak egy könnyű babaufót, egy tandemufót és egy könnyű oldtimer háromsebességes (kb. 24-es) lánykakerékpárt tudok kölcsönadni.

A túra aktuális tudnivalóit a facebook-eseményen lehet követni. A Takac Apartmanban lesz a szállás, a létszámkeret 10 fő, ebből 2 betelt, a többieknek sátrazási vagy közeli más szálláson keresünk lehetőséget.

Frissítés: 

Elkészültek az útvonaltervek. Első nap Villányból indulunk, Beremendnél lépjük át a határt és rögtön fagyizunk egy nagyot, majd Hercegszőllős / Kneževi Vinogradi, Csúza /Suza és Vörösmart / Zmajevac érintésével érkezünk a kiskőszegi /batinai Zöld szigeten lévő szállásunkra. A táv kb. 60 km, gyakorlatilag sík terepen megyünk végig, leszámítva az első 5-6 km-t.

Az első napi útterv

Az első napi útterv

Második nap a Duna töltésén tekerünk Kopácsig. Pihenő, tanösvény, csobbanás. Visszafelé betérünk a Tökösi kastélyba (szuvenírvételezési lehetőség), és ha nyitva, akkor a Zlatna gredai látogatóközpontba. A szúnyogriasztó itt létkérdés! Innen viszakapunk a töltésre és a szállásig a már ismert úton haladunk. A táv kb. 80 km, teljesen sík terepen. Az út kb. fele aszfalt, fele kövezett földút. Egy részét árnyékban, erdőben tesszük meg, de a nagyobbik része nyílt terep.

A második nap útterve

A második nap útterve

A harmadik nap könnyű etapban hazatérés, a cél Mohács. Útközben letérünk a kiskőszegi / batinai Duna-partra és természetesen elgurulunk a Batinai csata emlékművéhez, ahonnan a kilátás is páratlan. Megpihenünk a Péter-Pál templom árnyas fái alatt, majd már a határon innen Kölkeden át – gólyák! – aránylag védett nyomon tekerünk a mohácsi vasútállomásig. A táv kb. 45 km, sík (leszámítva a Bat-hegy megmászását Kiskőszeg és Darázs között…). Végig az EV6-on megyünk, közúton.

A harmadik nap: végig EuroVelo 6-on

A harmadik nap: végig EuroVelo 6-on

A vonatmenetrend, jegyárak elérhetőek lesznek a facebook-eseményen (az útvonaltervek megnyílnak a térképrészletekre kattintással).

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: