2008. tavaszán páran szülők a Rácvárosi Óvodában kitaláltuk, hogy de jó is volna kétkeréken kirándulgatni úgy, hogy az apróságok is velünk jöhessenek. Mégpedig úgy, hogy élvezzék is. Eltelt pár hónap, és ősszel elindultunk a Hajnóczy utcai játszótérről a Malomvölgybe. Ez volt az első Bababuli kétkeréken.

2009. nyarán fölfedeztük, hogy a világ túlfelén szinte ugyanakkor szinte ugyanazt kitalálták, csak ők már májusban elindultak a havi egyszeri városi kistúráikkal. Ők, az USA-ban, Oregon államban, Eugene városban mozgalommá fejlesztették és Kidical Mass névre keresztelték a városi kistúrákat. Addigra a nyugati partvidék majd’ tucatnyi városában ezen a néven gördültek családok, és örömmel vették a jelentkezésünket Európából elsőként, a leendő Európa Kulturális Fővárosából.

Hát így. Azóta a magunk útját járva, de azért Eugene-re is figyelve mi is többen lettünk. Immár nem csak Uránvárosból és Rácvárosból, de Kertvárosból, sőt, Pellérdről is csatlakoztak a gördüléseinkhez. És a legnagyobb teljesítmlényt nyújtva Bogádról is eljöttek!

Nem politikai rendezvény ez – a szónak elcsépelt, mindennapi értelmében legalábbis semmiképpen sem az. Mégis minden alkalommal hívjuk a városvezetőket, akik politikusok, mert a szó eredeti jelentése szerint mégiscsak politika ez: a polisz, a város ügye az, hogy a döntéshozók is lássák:

AZ ÚTON GYEREKEK IS JÁRNAK!

Elérhetőségek:

Simor Árpád szervező +36 30 30 48 48 2, simorarpad [kukac] yahoo [pont] co [pont] uk

Kidical Mass Pécs a facebookon:

http://www.facebook.com/KidicalMassPecs. Aktualitások, szavazások, szervezkedések.

A szervező közösségek:

Pécsi Túrakerékpáros és Környezetvédő Klub – a főszervező, a program gazdája. Honlapcím: http://ptkk.baranya.com. Túrablog: http://ptkk.blogspot.com túratervekkel és -leírásokkal. Pécsi kerékpáros hírportál: kerékváros.hu.

Rácvárosi Óvoda, Gyermekláncfű Alapítvány (Pécs, Rácvárosi út 56.). A kezdeményező csapat tagja, Zöld Óvoda, gördülő közösség.

Pécs Kőrösi Csoma Sándor Egyesület (Pécs, Kőrösi Cs. S. u. 14.). Honlapcím: http://pecskorosi.wordpress.com. A kezdeményező csapat tagja, uránvárosi lakóhelyi egyesület, nemegy városrészmegőrző és -jobbító akció fűződik a nevéhez, csakúgy, mint gyereknapi és Mikulás-ünnepségek is.

Reklámok
1 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: