Kidical MASSIVE

Míg páran azon töprengtünk, mikor is legyen a következő gördülésünk, a dolog eldőlt a világ túlfelén. Szeptember 19-én, egy szombati napon a világ minden részében fölkerekednek a kerékpárral járó családok, hogy megmutassák, sokan vannak és biztonságban akarják tudni a gyerekeket is az utakon.

Hét éve már, hogy a Föld két ellentétes pontján nagyjából egyszerre jutott arra egy-egy közösség, hogy kistúrákkal kellene megmutassa magát és igényét a biztonságos örömbringázásra. Eugene az USA-beli Oregonban rögtön el is kezdte a havi gördüléseket, mi itt Pécsett megvártuk az őszt, és évente kétszer rendeztük meg a magunkét. A gyerekek nőttek és közben fölfedeztük egymás rendezvényét, fölvettük mi is a kifejező Kidical Mass nevet, Európából, sőt, az Észak-Amerikán kívüli világból elsőként. Talán, hogy lehessünk Európa Kerékpárközlekedés-Kulturális Fővárosa…

Az idei nyárvégi gördülés programja a napokban alakul ki, és folyamatosan frissítjük a cikket itt is. A gyors tájékozódáshoz, kérdezősködéshez azonban a facebook-esemény a legalkalmasabb.

Pécs ismét az elsők között

Pécs ismét az elsők között

Hozzászólás